Successos

Unes proves d’ADN podrien revelar si una calavera trobada en una illa d’Irlanda correspon a Antonio Anglés l’acusat del crim de les nenes d’Alcasser.


Després de quasi 30 anys del terrible assassinat de les nenes d’Alcasser, aquests dies ha tornat a ser notícia al saber que la policia espanyola ha demanat que es facin proves d’ADN d’un crani trobat en una illa d’Irlanda l’any 2006, per tal de comprovar si pot ser el d’Antonio Anglés, presumpte autor de la mort de Toñi, Miriam i Desireé.

Segons publica La Razón, l’any 2006 uns pescadors van trobar les restes d’una persona en l’illa de Lambay, davant la costa nord de Dublín (Irlanda), que no va poder ser identificada en el seu moment. Ara els investigadors han fet una reconstrucció digital del crani per tal d’ajudar a identificar-lo i és aquí on entra la policia espanyola demanant les proves d’ADN per comparar-les amb Anglés.

Antonio Anglés, després de l’assassinat de les tres nenes, va fugir de Catarroja, lloc on van ser trobades dos mesos després de la seva desaparició. Va marxar en un taxi fins a una altra localitat del País Valencià on va passar dos dies, per després anar fins a València on va anar a una perruqueria a tenyir-se el cabell per tal de no ser reconegut.

Després se’l va veure per Cuenca i d’allà va marxar cap a Portugal, es creu que via Madrid i d’allà va embarcar com a polissó en un vaixell de càrrega que anava cap a Dublín, en el vaixell se li va perdre la pista. El capità del vaixell i altres treballadors van declarar que quan el van descobrir, va saltar a l’aigua i mai més s’ha sabut res d’ell.

Si visqués ara tindria 55 anys un nou aspecte i potser una nova vida. A Anglés se l’acusa juntament amb Miguel Ricart de segrest, tortura, violació i assassinat de Toñi, Miriam i Desireé, les tres nenes d’Alcasser d’entre catorze i quinze anys. L’únic condemnat per aquests crims va ser Miguel Ricart, condemnat l’any 1997 a 170 anys de presó. Un cop es va aplicar la Doctrina Parot, se li va rebaixar la condemna a 21 anys, per tant hauria d’haver abandonat la presó l’any 2023, però va ser alliberat deu anys abans, el 29 de novembre del 2013.

Amb anterioritat s’havia trobat un altre cadàver en les proximitats de l’illa de Cork i un cop comparat l’ADN amb el d’Antonio Anglés va donar negatiu. Ara haurem d’esperar a les proves amb aquestes noves restes per tal de saber si corresponen a Anglés. En el cas que siguin positives, després de quasi trenta anys el cas quedaria tancat.