Nacional

València torna al toc de queda i noves restriccions a Catalunya


A causa de la cinquena onada de la Covid-19 el País Valencià ha tornat a decretar el toc de queda en una trentena de municipis i limita les reunions tant socials com particulars a 10 persones. Els 32 municipis que hauran de respectar el confinament nocturn entre l’una de la nit i les sis de la matinada són:

Almàssera, Bunyol, Puig, Tavernes Blanques, Vilamarxant, Benicàssim, Alboraia, Benaguasil, Benetússer, Benifaió, l’Eliana, Meliana, Montcada, Picanya, Picassent, Puçol, Requena, Riba-roja de Túria, Sedaví, Silla, Utiel, Sant Vicent del Raspeig, Alaquàs, Aldaia, Burjassot, Catarroja, Quart de Poblet, Xirivella, Gandia, Mislata, Paterna i València.

El Tribunal Superior de Justícia de València ha avalat aquesta mesura. Pel que fa a Catalunya no es descarta que es pugui prendre una mesura similar de decretar el toc de queda selectiu en determinades poblacions on la taxa de contagi sigui més elevada, però s’haurà de tenir l’aprovació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El que sí que s’adoptarà a Catalunya serà el tancament de totes les activitats de restauració i oci nocturn exterior a dos quarts d’una de la nit, la limitació a 10 persones tant en reunions socials com a particulars, la prohibició de menjar i veure a l’aire lliure i que tots els esdeveniments culturals s’hauran de fer amb el públic assistent assegut.

Aquestes mesures entraran en vigor quan el TSJC doni el seu vistiplau i es publiquin en el Diari Oficial de la Generalitat.