Societat

Veïns de les Corts demanen el canvi de nom del carrer d’un altre Borbó.

Gran Via de Carles III

En els darrers temps ja hem vist com alguns dels noms dels carrers de la ciutat de Barcelona, que estaven dedicats a la monarquia dels Borbons han canviat el seu nom, com l’avinguda Borbó per la dels Quinze, l’avinguda Príncep d’Astúries per Riera de Cassoles i algun altre.

Però Barcelona encara té alguna altra via amb el nom d’aquesta família i alguns veïns volen que es faci el mateix. És el cas de la Gran Via de Carles III que un grup de ciutadans ha posat en marxa una iniciativa per canviar el nom per ronda de les Corts. Per tal de poder portar-ho a discussió al Ple del Districte, necessiten 400 signatures. Junts per Catalunya ja ha anunciat que donarà el seu suport a aquesta iniciativa.

Recordem de Carles III, va ser fill de Felip V, el monarca Borbó que va continuar la repressió contra Catalunya començada pel seu pare, el responsable que es prohibís el català a les escoles. 

El carrer principal del barri de la Barceloneta porta el nom de Passeig Joan de Borbó, s’animaran els veïns del barri mariner a demanar el canvi?

La Barceloneta

També us pot interessar:

Un carrer menys de Barcelona dedicat a la Monarquia.

L’Avinguda Príncep d’Astúries canviarà de nom – Barcelona