Successos

VÍDEO: Personal de seguretat d’una discoteca de Sant Quirze del Vallès protagonistes d’una agressió racista.


A través de les xarxes socials s’ha fet la denúncia d’una agressió per part del personal de seguretat de la discoteca Waka de Sant Quirze del Vallès. Els fets van passar el diumenge a la nit i en aquest cas no hi ha dubte de l’agressió, ja que va ser gravada.

En les imatges es pot veure com dues persones de seguretat donen puntades de peu i cops de puny a un noi que està a terra, mentre altres dos persegueixen a un altre noi pel carrer. L’autora del vídeo en declaracions a RAC1 diu que “Dos nois estaven passant per la porta de la discoteca i vaig veure com cinc agents de seguretat anaven cap a ells i els començaven a pegar”.

No és el primer cop que aquesta discoteca ha rebut denúncies per no deixar entrar al local a persones pel seu color de pell, fins i tot abans de la pandèmia la Generalitat es va plantejar presentar denúncia, però amb l’aturada obligada per la covid, el tema va quedar aturat.

Mariona, la noia que va gravar el vídeo assegura que no és l’única agressió que es va produir aquella nit i les Joventuts d’Esquerra Republicana de Sabadell també han volgut pronunciar-se amb una piulada on diuen:

“Fa temps que a Sabadell s’exposa el problema que suposen els espais com Waka, per desgràcia l’únic que té de novetat és que portava molt temps tancada, però no ha canviat res. Aquests espais representen tot el que no volem per l’oci a la nostra ciutat. Suport al jove agredit!”

SOS Racisme també ha volgut pronunciar-se al respecte, Larissa Saud a RAC1 assegura que aquest no és un cas puntual i la discriminació per motius racistes en l’oci nocturn està augmentant i recorden que aquests casos sempre s’han de denunciar.