Nacional

Vox denuncia a un professor d’Institut per parlar a classe de Pablo Hasél i Jordi Cuixart


Vox ha denunciat davant el Síndic de Greuges un professor de l’Institut Ernest Lluch de Barcelona per parlar a classe del raper Pablo Hasél i del President d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Demanen que se l’obri un expedient sancionador contra el professor i el centre educatiu per permetre-ho.

Segons el grup d’extrema dreta, el professor de català va parlar a classe d’aquestes dues persones i altres líders independentistes, defensant la seva innocència. Segons sembla, van lliurar al Síndic un llapis de memòria amb la gravació que probablement hauria fet un alumne.

Segons Vox el professor deia “Tots sabem que Pablo Hasél ha entrat a presó per haver fet una sèrie de cançons i per haver escrit una sèrie de tuits… Per això estarà quatre anys a la presó”. De Jordi Cuixart diu que estava a la presó per donar exemple als independentistes.

Vox considera aquesta xerrada com adoctrinament i per això demana la sanció. Recordem que arran dels fets de l’1 d’Octubre ja va haver-hi denúncies per part de la Guàrdia Civil contra 9 professors de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, per aquest mateix motiu. Després de l’escarni que es va fer contra els professors amb pintades i donant els seus noms a les xarxes socials com va fer el llavors líder de Ciutadans Albert Rivera, les denúncies van quedar arxivades.